Sacramentele vieringen

Doopsel

Een van de mooiste gebeurtenissen in een gezin is wel de geboorte van een kindje. Het is telkens als het ware de bekroning van de liefde tussen man en vrouw, een echt geschenk.

Vaak komt dan ook het verlangen naar boven om dit kindje te laten opnemen in onze gelovige gemeenschap. Doorheen het sacrament van het Doopsel wordt Gods liefde toegezegd aan dit kleine wezentje. Tegelijkertijd beloven al de aanwezigen zorg te dragen voor de verdere groei van dit kindje dat hun wordt toevertrouwd.

Voor het doopsel van een kindje neemt men best contact op met Emmerantia Jans, Pastoor Raeymakersstraat 35 (tel. 011 42 12 78) of pastoor Benny Janssen.
In samenspraak met hem kan er dan een geschikte zondag (in Stal: de eerste zondag van de maand) gekozen worden voor de viering van het doopsel, en wordt datzelfde doopsel ook verder voorbereid.

Eerste communie

De voorbereiding van de eerste communicantjes op hun 1ste communie ligt in handen van een werkgroep.

Naast de ouderavonden zijn er vóór de communie 2 misvieringen (naamopgave en broodviering) en na de communie is er een dankviering.
Op deze manier proberen wij zowel ouders als kinderen nauwer te betrekken bij dit gebeuren.

Voor de versiering van de kerk voor de viering van de 1ste communie wordt er samen met de ouders (op vrijwillige basis) geknutseld.
Eveneens kunnen wij hier rekenen op mensen die zich inzetten voor de parochie.

Ben jij ook graag met kinderen bezig en wil je ons een handje toesteken, aarzel dan niet om contact op te nemen met pastoor Benny Janssen.

Vormsel

In onze parochie worden de kinderen gevormd op de leeftijd van 12 jaar.

Er zijn 7 samenkomsten en 3 vieringen in de kerk.
De vormselviering wordt voorbereid tijdens een ééndaagse die doorgaat in ‘Den Tris’.

Hoofdverantwoordelijke is Emerentia Jans, Pastoor Raeymakersstraat 35 (tel. 011 42 12 78).

Huwelijk

Verloofdenwerking – Stal

Verantwoordelijken: Benny Janssen (Pastorijstraat Koersel), Maria en Jos Thonissen-Vanoppen (Heerbaan 396).