Vasten 2019

Programma vasten 2019

Op woensdag 6 maart is de vasten begonnen.
Naar jaarlijkse gewoonte zijn er tijdens de vasten weer enkele solidaire maaltijden waarop we allemaal vriendelijk uitgenodigd worden.
Door hieraan deel te nemen steunen we de boeren in Guatemala.

• Op zondag 10 maart kunnen we terecht in Koersel in het Brigidahuis tussen 1u30 en 14u.
  • Op zondag 7 april ben je tussen 11u30 en 14u welkom in de parochiezaal in Stal.
  • En op zondag 14 april kunnen we in de parochiezaal van Korspel deelnemen aan het solidair ontbijt tussen 8u00 en 10u30.

Op zaterdag 16 maart brengt Patricia Meléndez, een Guatemalteekse vrouw, een bezoek aan onze parochiefederatie.
Zij werkt voor een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. Zij zal getuigen over de situatie in Guatemala.
Op het programma staat de speelfilm ‘La Jaula de Oro’ uit 2013. Daarna de getuigenis van Patricia.
En om af te sluiten een receptie met zuiderse hapjes.
Inkom €5. Kinderen gratis.

Maandag 11 maart om 19u30 is er de tweede ouderavond voor de ouders van onze eerste communicanten.

Op zondag 24 maart is er de gezinsviering met speciaal broodmoment voor de eerste communicanten.

In het weekend van 30 en 31 maart zal er maar één federatieve viering zijn op zondag 31 maart om 10u30 voor de feestelijke ingebruikname van de Kerk in Koersel. Deze viering zal voorgegaan worden door de Bisschop. Al de andere vieringen van dat weekend vallen weg.

Op Palmzaterdag 13 april gaat onze palmtocht door. We gaan samen op tocht naar Boxbergheide.
Er zal daar een palmwijding zijn met aansluitend om 14u een eucharistieviering in de kerk.

Goede Week

Dinsdag 16 april : biechtviering verwerkt in de eucharistieviering in Koersels Kapelleke om 19.00u.

Woensdag 17 april : chrismaviering in Hasselt om 19.30u. Er is geen avondmis in Koersel.

Witte Donderdag 18 april : witte donderdagviering met aansluitend aanbidding van het heilig sacrament in Koersel om 19.00u.

Goede Vrijdag 19 april :
om 15.00u : kruisweg in Koersel, Koersels Kapelleke, Korspel en Stal.
om 19.00u : Kruishulde in Stal.

20 – 21 april : Paasweekend : Het zwijgen doorbroken.

Stille Zaterdag 20 april : gelegenheid tot persoonlijke biecht van 17.00u tot 18.00u in Koersel.
om 20.00u : paaswake voor de Pastorale Eenheid Tabor Koersel – Korspel – Stal in Korspel. Er is geen avondviering in Koersel.

Pasen 21 april :
09.00u : eucharistieviering in Koersels kapelleke.
10.30u : gebedsviering in Koersel samen met de chiro.
10.30u : eucharistieviering in Stal, verzorgd door de chiro..

Paasmaandag 22 april :
10.30 u : federatieve eucharistieviering in Koersel.
14.00u : fietsenzegening in Steenoven.